I Pizza og Paiso i Præstvægen settes Prøysens univers i sammenheng med den gassiske hverdagen. Musikalske impulser fra Norge og Madagaskar, fremført av sanger, forteller og prøysentolker Anne Persdotter Flugstad og Madagaskarkjenner gitarist og valiha-spiller Anders Rønningen, flettes sammen med korte filmportretter fra den gassiske landsbygda. I sum gir det mening og løfter opp enkeltmennesket, og viser i kjent Prøysenstil verdighet og styrke i det små.

Om aktørene:

Anne Persdotter Flugstad er en multiaktør og erfaren tolker av Prøysen i mange sammenhenger, blant annet med Rikskonsertene på skoleturne vinte­ren 2014/15/16. Hun høstet gode kritikker for sin fremstilling av Teskjekjerringa og den egenkomponerte Prøysenforestillingen «Itte bære blåbær» i 2016 og nå til sist en CD-produksjon sammen med Fred Dalbakk, «æiller mer enn to». Mottok Stange kommunes kulturpris i 2013. 

Anders Rønningen arbeider som rådgiver i norsk kulturskoleråd, og som førsteamanuensis i musikk ved Høgskolen i Sørøst-Norge. 
Han har vært og er også utøvende komponist, gitarist og på den gassiske bambusharpen «valiha» gjennom mange år, og bla a gitt ut juleplaten «Halm, Strå, Bambus og Sykkevaier» som ble innspilt på Madagaskar i 2014. Med åtte år som misjonær på Madagaskar har han arbeidet seg inn i den gassiske kulturen og stått bak flere samarbeidsprosjekter mellom gassiske og norske musikere og kor.  

Konsertene er også en del av Sommerfestuka på Sjusjøen.