Karuzela Trio består av de renomerte musikerne:

Jørn Simen Øverli (gitar, vokal)
Espen Leite (trekkspill)
Guro von Germeten (vokal)

Karuzela er en samling polsk poesi og musikk, som frem til nå kun har vært fremført på originalpråket og for et polsk publikum. Sangene er skrevet de siste 30 årene og står i samme europeiske tradisjon som kjente Jacque Brel og Edith Piaf og har både temperamentet, ordvisdommen og den vakre meldiodiføringen til felles. Med ønske om å dykke inn i musikken til vår største innvandringsgruppe, polakkene, har Jørn Simen Øverlis gjendiktninger åpnet døren til en sangskatt som vi gleder oss til å dele med dere! Blant polakker er disse sangen kjente og kjære.

Karuzela er kjærlighetsviser med originale innfallsvinkler, opprørske viser med religiøse motiver og politiske undertoner og patriotiske, feministiske, sanselige, humoristiske viser om begjær og tvil og tro. Vi møter et univers hvor Gud serverer jordbæris og tilgir, han klør seg på kronen og blir bedt om å gi menneskene mindre strevsomme fjell å bestige og gjøre hjertene deres rolige. I Karuzela er det "morsom maskebruk i maskeraden", "lykkestunder bak fasaden ", samt gråe klemmer med tristhet i, fra landet som blir beskrevet som «faren og moren og himmelen og helvete på jorden.»: Polen.

Sangene ble utgitt i 2011 som et større ensembleverk, men nå tar Jørn Simen Øveli, Espen Leite og Guro von Germeten materiale med seg i en turnevennlig triovariant og inviterer publikum inn i en sterk, undrende og vilter verden av polske melodier og historier. Trioen har allerede besøkt White Stork Synagogue i Wroclau, Polen, Josefine Visescene og Prøysenfestivalen med konserten.

Det er med stor glede vi presenterer Karuzela Trio under årets Prøysenfestival - og du er selvfølgelig hjertelig velkommen! Billetter kjøpes på ticketmaster.no eller på Prøysenhuset. Dette vil du ikke gå glipp av!


Foto: Erik Thallaug