Prøysens Ablegøyer fremfører et utvalg av Prøysens kjente og kjære viser i både ny og gammel drakt. Her får du høre blant annet «Så seile vi på Mjøsa», «Blåklokkevikua», «Jørgen Hattemaker» og selvfølgelig «Æille så ner som a Ingebjørg». 

Musikere: Øyvind Åge Berg og Hogne Moe

«Æille så nær som a Ingebjørg» er en del av Prøysenperlene, og spilles kl. 15.00, 5., 7., 13., 24. og 28. juli. Konserten inngår i dagsbilletten.

Prøysens Ablegøyer

Elisabeth Østvang Gundersen
Elisabeth (24) er fra Hønefoss. Hun har en 3-årig utdannelse fra Bårdar Akademiet. Hun deltok i Billy Elliot på Folketeateret (2014-2015) og koreograferte og spilte i barneforestillingen «Jonas i Jungelen» (Hedmark, Hønefoss, Oslo) 2015-2017. Elisabeth har de tre siste somrene spilt i barneforestillingen «Rockefroskene» som settes opp i Hønefoss. Hun jobber også som instruktør på Showskolen i Hønefoss. Dette er Elisabeth sitt andre år på Prøysenhuset. 

Erlend Bentesønn Fougner
Erlend (25) og kommer fra Trondheim. Han gikk ut fra Bårdar Akademiet i 2014 og har siden vært med i en rekke produksjoner for store og små. Deriblant  «Jonas i Jungelen», «Bygda som glømte at det var jul», som sjørøver i Dyreparken og som statist i flere oppsetninger på Operaen. Han har også vært å se på TV i «Costa del Kongsvik» og «Svart Humor». Dette er Erlend sitt andre år på Prøysenhuset.

Ingvild Lunde
Ingvild (24) er fra Haugesund og har en 3-årig utdannelse fra Bårdar Akademiet. Her deltok hun blant annet i oppsetningen «Billy Elliot» ved Folketeateret (2014 -2015). Ingvild var å se i «Jonas i Jungelen» (Hedmark, Hønefoss, Oslo) og i desember 2016 i ”Bygda som glømte at det var jul». Ingvild er også ansatt som aktivitetsleder hos 2entertain og har sitt andre år på på Prøysenhuset i år.

Åsmund Lockert Rohde
Åsmund (25) kommer fra Røros og er utdannet ved Bårdar Akademiet og Bårdar International. Etter endt utdanning har han blant annet vært engasjert ved «Opera di Setra», operetten «Sommer i Tyrol» og ved opera Trøndelag i «Carmen». I tillegg til dette har Åsmund startet sitt eget kompani «SommerRohde» med kollega Karianna Sommerro. De hadde sin første egenskrevne produksjon i jula 2016; «Nissen som mista trua på seg selv». Dette er Åsmund sitt første år på Prøysenhuset.

Camilla Thorsen
Camilla (25) er fra Hønefoss. Hun har en 2årig utdannelse fra Bårdar Akademiet og går nå siste året på Bachelor i musikkteater ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo. Hun er medvirkende på albumet «Dancing with stars» (2016) og har gjort flere konserter samt en House by House tour sommeren 2017 i samarbeid med Dust of Daylight. Camilla jobber som aktivitetsleder i 2entertain (2016 –dd) og dette er hennes første år på Prøysenhuset.