Om forestillingen sier opphavsmennene: 
Vi ønsker å presentere en ukjent og lite påaktet side av Alf Prøysen: Revyforfatteren og skuespilleren - like mye som sangeren og "Radiofjeset"; fra før han ble kjent som hele Norges barnetimeonkel. I de senere år er det kanskje alvorsmannen Alf som er trukket mest frem. Men hvem var egentlig humoristen Alf Prøysen, som slo igjennom i 1946 med en revyvise om Trygve Lie? Og som året etter var ønsket til skrive for selveste Chat Noir. «Det finnes ingenting så deilig som å motta applausen fra publikum etter å ha fremført en varitévise." Sa Prøysen.

Aktørene 

Benjamin Kippersund, som har den grunnleggende ideen til denne forestillingen, jobber til daglig på Pop-senteret i Oslo. Han har i mange år viet seg til studium og fremføring av tidlige revyviser både som soloartisten "Ukulele-Ben"; og som frontfigur og leder i bandet Hob-nobs har han løftet frem mange glemte skatter og gitt dem nytt liv.

Brødrene Anders og Peter (far til Benjamin) Kippersund er skuespillere, og driver Turnékompaniet og Hamar Teater. Peter er i tillegg visesanger med mange av Prøysens viser på repertoiret. Anders hadde i Prøysenåret ansvaret for regi både på Kvennstuguteatrets "Graset er grønt for æille" og Nord Trøndelag teaters "Kjæm du i kvæld".

Kasper Værnes er en av våre mest lovende unge Jazzmusikere. Hovedinstrumentet er saxofon, men han har et vidt instrumentspekter og mange sære interesser, så hans deltakelse i vårt prosjekt vil både kvalitetssikre det musikalske, men også gi det en touch av den uforutsigbarhet som trengs når man skal jobbe med en så velkjent og delvis «fortersket» størrelse som Alf Prøysens diktning.

Arild Halvorsen er regissør og dramaturg for denne forestillingen. Som produsent og regissør i Tv-produksjonsselskapet Fabelaktiv på Hamar står han blant annet bak dokumentarserien «Prøysen" (NRK 2004). Arild hentet inn den første norske  "Emmy" noensinne  for "Energikampen" i 2013.