Simon Røttingen (f. 2000) er en ung, norsk komponist, pianist og skribent. Han skrev sin første komposisjon for piano som tolvåring, og har senere både jobbet med musikk og film, skrevet noveller og anmeldt ungdomslitteratur.

I 2016 ble forestillingen «Overmennesker» for piano, strykekvartett, saksofon, sang og trombone framført i Bærum kulturhus. Røttingen hadde komponert musikken til forestillingen, som han vant den nyopprettede Prøysenprisen «Stjerneskuddprisen» for samme år. Han skrev deretter intermezzoen «Matja Madonna» til ære for Prøysen. 

Under tildelingen av Stjerneskuddprisen ble det sagt følgende:
«Stjerneskuddprisen skal inspirere unge utøvere til å strekke seg for å realisere sine drømmer om å finne sitt kunstneriske uttrykk. Vinneren av årets pris er godt i gang med dette. Han skaper sine egne samtids-prosjekt, skriver både musikk og tekst og er drivkraften i store konserter. Han skriver også noveller og vant en novelle konkurranse i 2013. Han er nysgjerrig, vil finne nye veier i sitt uttrykk, han har et stort talent og vi er glade for å gi Prøysenstjernskuddprisen til Simon Røttingen".